Biografie

Sophie is gek op jazz. En soul. En vind ook dat pop soms onderschat wordt.

Vanaf jonge leeftijd was Sophie aan het dromen over muziek. Pianoles en zingen was belangrijk.

In Utrecht vormde zij een duo “Plakband” – samen met een jazz pianiste uit Parijs. Plakband speelde jazz en goot popliedjes in een jazzy jasje. Voor optredens plakte plakband steeds verrassende muzikanten aan de avond. Saxofonist, trompetist, gitarist, beatboxer, cello, viool.

Na Utrecht werd het tijd voor Spanje. In Barcelona ging Sophie op zoek naar muzikanten om in barren en op festivals te spelen. Al snel was “the Electric Church” begonnen. “Because our songs are our prayers” – een 8 koppige band met twee saxen en trompet. Repetities op het strand, optreden onder de stoplichten van de wijk Poble Sec, heel veel café Cortado’s en een eindeloze hoeveelheid zon.

Vervolgens werkte Sophie als zangeres in een sterrenhotel in Marokko, om vervolgens in Amsterdam neer te strijken en het gevoel te hebben een “grote mensen baan” te moeten vinden.

Lang verhaal kort: dat was geen succes.

Dus ging Sophie naar Kopenhagen, alwaar zij de Vocal Academy volgde. Een intensieve opleiding van 3 maanden aan het Complete Vocal Institute. Naast techniek was er ook veel aandacht voor songwriting.

Terug in Amsterdam is Sophie klaar om mooie optredens neer te zetten. Solo met piano of met virtuoze pianist. Of gitarist. Of allebei. De mogelijkheden liggen open. Net als Sophie’s repertoire. Covers, eigen nummers, maar ook de mogelijkheid om een liedje op maat te schrijven (en te performen).